close

Higgye el, az életbiztosítás a legjobb mentőöv, amellyel a szeretteit védheti!

EGY NEVES ÁLLAMFÉRFI GONDOLATAI


,,...a biztosítás igazán nem nagy ár azért, hogy a családok meg-menekülhessenek a katasztrófától, amely örökre összeroppanthatja őket.

 

Az a feladatunk, hogy megelőzzük, megakadályozzuk ezeket a katasztrófákat, amelyek nemcsak az egyén boldogságát, de egy nemzet egészségét és erejét is megtörhetik; a katasztrófákat, amelyek akkor következnek be, amikor a kenyérkereső meghal, a családi boldogság törékeny hajója léket kap, és az asszonyok, a gyerekek támasz nélkül, sorsukra hagyottan sodródnak egy barátságtalan világ sötét vizein."

 

 

Winston Churcill

 

 

 

PRIVÁTBIZTOSÍTÁSOK

Sztorik, kérdések és válaszok a biztosítások világából


Válasszon egy jó életbiztosítást!

privatbiztositasok.nanoweb.hu kép

 

                                                   

 

 

 

 

Egy jó életbiztosítás aranyat érhet!

 

Hogy a családunkról és a saját magunk jövőjéről történő gondoskodásban milyen szerepet tölt be egy életbiztosítás, arról sokat tudnánk mesélni - de itt vágjunk a közepébe! Ezen az oldalon azokat az életbiztosításokat mutatjuk be, amelyeket a legszívesebben ajánlunk ügyfeleinknek.

 

A fókuszban először egy élethelyzethez igazítható prémium életbiztosítás áll, amelyet elsősorban fiataloknak - családosoknak és egyedülállóknak - ajánlunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Life Protect 2.0 életbiztosítás

kritikus betegségekre szóló egészségbiztosítással

 

Akkor van komfortérzésünk – bár egyszer fent, egyszer lent -, ha biztonságban érezzük magunkat. Akkor, ha napi életünk folyása nem ütközik akadályokba, ha szeretteink is biztonságban vannak. Ezt az állapotot folyamatossá tenni vajon van-e eszközünk? VAN. Az élethelyzethez igazítható biztosítási védelmet az UNIQA Biztosító Life Protect 2.0 elnevezésű, évente megújítható kockázati életbiztosítása nyújtja, kritikus betegségekre szóló kiegészítő egészségbiztosítással.

MIÉRT? Mert bizony

- egyik pillanatról a másikra történhet velünk is valami, a legrosszabb, amikortól kezdve már nem tudunk gondoskodni a gyermekeinkről, a családunkról,

- vagy ilyen felelősséggel (még) nem rendelkezve egy pillanat alatt emlékké válhatunk – magunk után hagyva elvarratlan szálakat, hiteleket és költségeket.

Ennek sem az idejét megjósolni, sem az eseményt magát elkerülni nem tudjuk. DE FELKÉSZÜLHETÜNK RÁ: a Life Protect 2.0 életbiztosítással a fentieket ha nem is kompenzálhatjuk, de elviselhetővé tehetjük a hátramaradottak számára.

RÁADÁSUL

egy szabadon választható kiegészítő betegségbiztosítással akár 35-féle súlyos betegség/sérülés anyagi következményeit enyhíthetjük a biztosító szolgáltatásaival.

MIÉRT AJÁNLJUK A LIFE PROTECT 2.0 ÉLETBIZTOSÍTÁST?

  • Kedvező díjjal indítható.
  • Második orvosi vélemény külföldi szakértőktől.
  • Rugalmas - a szerződés évente megújítható.
  • Élethelyzethez igazítható.
  • Előrehozott szolgáltatás igényelhető.
  • Kiegészítő biztosítás köthető kritikus betegségekre.
  • Adómentes, gyors.

KINEK AJÁNLJUK A LIFE PROTECT 2.0 ÉLETBIZTOSÍTÁST?

Elsősorban fiataloknak, mert

- a fiataloknak van a legtöbb veszítenivalójuk, ha nagy baj történik

- mert a fiatalok számára is megfizethető díjjal igénybe vehetik. Számoljunk együtt!

 

PÉLDA EGYEDÜLÁLLÓ BIZTOSÍTÁSÁRA

RÓBERT 28 éves, egyedül él, informatikusként dolgozik és fizeti a diákhitelét. Szabadidejében utazgat, túrázik. A Life Protect 2.0 életbiztosítás kötésekor arra gondol, 12.000.000 Ft kezdeti biztosítási összeg megfelelő lesz (5.000.000 Ft a minimum) mindazon dolgok fedezésére, ami az ő hirtelen eltávozása után felmerül. Mivel eredendően túlélő típus, még ennél is fontosabbnak tartja a kiegészítő betegségbiztosítást. A három csomagból a K2-t választja, amely 8-féle betegség/műtét esetén szolgáltat: rosszindulatú, daganatos betegség, agyi érkatasztrófa, szívizomelhalás (szívinfarktus); aorta műtét; cardiomyopathia; elsődleges kisvérköri hipertónia; koszorúér áthidalási (by-pass) műtét; szívbillentyű műtét. Kezdeti biztosítási összegnek a kiegészítő biztosításra 3.000.000 Ft-ot jelöl meg. (100.000 Ft-tól 5.000.000 Ft-ig válaszhatott.) Díjként félévente 8.251 Ft-ot fizet (banki lehívással), a biztosítás megkötésekor pedig 10.000 Ft egyszeri díjat is fizet.  

 

AKCIÓ!

A szerződéskötési díj befizetésétől társaságunk jelenleg eltekint!

 

EZ AZ ÉLETBIZTOSÍTÁS KISGYERMEKESEKNEK IS AJÁNLOTT. MIÉRT?

 A kisgyermekes családok esetében jóval magasabb összegű védelemre van szükség, mivel

     - kevesebb a megtakarításuk vagy nincs is,

     - általában alacsonyabb a jövedelmük,

     - magasabb összegű a hiteltartozásuk,

     - tovább kell eltartani a gyerekeket. 

♦ Ma 100 családból 63 rendelkezik valamilyen hitellel (a többségük szintén fiatal), ami anyagilag jelentős terhet ró a családok nagy részére.

   - Ha ezekben a családokban az egyik szülő egy tragédia következtében elhalálozik, a család kritikus helyzetbe kerül.

   - Egy keresetből kell eltartani a gyerekeket és tovább fizetni a hitelek törlesztőrészletét.

♦ A helyzetet tovább nehezíti, hogy 100 családból 38 egyszülős.

     - Az ő esetükben a családfenntartó elvesztése katasztrófához vezethet!

 

Egy tragédia után milyen anyagi következményekkel kell szembenéznie a házastársnak?

♦ továbbra is fedezni kell a gyerekekkel kapcsolatos kiadásokat (étkezés, iskoláztatás, ruházkodás, sport stb.),

♦ meg kell próbálni a megszokott életszínvonal fenntartását,

♦ tovább kell törleszteni a hiteleket,

♦ ki kell fizetni a halálozás után felmerült költségeket (temetés, illetékek stb.).

 

De mennyibe kerül egy gyerek?

SZÁMOLJUNK EGYÜTT!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MILYEN DÍJJAL, MEKKORA BIZTOSÍTÁSI VÉDELEM VÁSÁROLHATÓ MEG?

GÁBOR 36 éves, három kislány édesapja, akikről legalább első diplomájuk megszerzéséig kíván gondoskodni, azaz a legkisebb lányáról 17, a középsőről 13, a legidősebbről pedig még 10 évig. Ha gyermekenként évente 1 millió Ft-tal számolunk, akkor gyermekeinek összesen (17 + 13 + 10) x 1 millió Ft, azaz 40 millió Ft kezdeti biztosítási védelemre van szükségük.

 

ANNA 35 éves, egyedül neveli 5 és 7 éves kislányait, akik diplomájuk megszerzéséig (21 éves korukig) számítanak a gondoskodására, ami azt jelenti, hogy Anna gyermekeinek (16 + 14) x 1 millió Ft, azaz 30 millió Ft kezdeti biztosítási védelemre van szükségük ahhoz, hogy aztán pályát választva saját maguk vegyék kézbe sorsuk irányítását.

 

ANDRÁS 34 éves, 6 éves kisfiát feleségével együtt neveli. Lakásvásárláshoz 5 millió Ft jelzáloghitelt vettek fel. Gyermekéről diplomája megszerzéséig (21 éves koráig) szeretne gondoskodni, tehát még 15 évig. András családjának így 15 x 1 millió + 5 millió Ft, összesen 20 millió Ft összegű biztosítási védelemre van szüksége.

 

Lássuk, hogy a példáinkban szereplő családfők a fenti biztosítási összegekre vonatkozóan mekkora kezdeti díjjal indíthatják el a szerződést!

 

 

 Gábor 36 éves

 3 gyermek

 Anna 36 éves

 2 gyermek

 András 34 éves,

 1 gyermek

 Biztosítási összeg  40 000 000 Ft  30 000 000 Ft  20 000 000 Ft
 Induló éves biztosítási díj*        92 240 Ft        61 790 Ft        37 440 Ft

 

 

 

 

 

* Az első évben egy egyszeri 10 000 Ft szerződéskötéskori díj is fizetendő

 

 

MILYEN ESETEKBEN SZOLGÁLTAT A LIFE PROTECT 2.0 KOCKÁZATI ÉLETBIZTOSÍTÁS? 

♦ A biztosított halála esetén kifizetésre kerül az érvényes biztosítási összeg.

 

KÉT KÜLÖNLEGES SZOLGÁLTATÁS AZ ALAPBIZTOSÍTÁSBAN 

Második orvosi vélemény

Egy betegség esetén gyakran elgondolkodunk, hogy vajon megfelelő-e a kezelés? Az is eszünkbe jut, más orvos véleményét is ki kellene kérni. A Life Protect 2.0 életbiztosítás birtokában az adott betegségre specializálódott nemzetközi klinikák közül választva kaphatunk második orvosi véleményt mintegy 200-féle betegségre.

 

Előrehozott szolgáltatás

Kritikus élethelyzetben hány embernek jut az eszébe, hogy mi mindent szeretett volna még az életében megvalósítani? A Life Protect 2.0 életbiztosítás ilyen helyzetekben is megoldást nyújt.

Segíthet abban, hogy

♦ végigjárjuk a  "bakancslistánkat" vagy

♦ szeretteinknek még életünkben örömet tudjunk okozni valamilyen különleges ajándékkal.

EZEKET HOGYAN GARANTÁLJA AZ ÉLETBIZTOSÍTÁS?

Ha a biztosított életkilátása egy baleset vagy betegség következtében nem haladja meg a 12 hónapot, akkor a biztosítási összeg fele (max. 10 millió forint) kifizetésre kerül.

Ha ezt követően a biztosított meghal, természetesen kifizetésre kerül a még bennlévő összegrész is - ha a kritikus szakaszt szerencsésen túléli, a biztosítás további díjfizetés mellett tovább működik (a majdani haláleseti kifizetés lesz az előrehozott szolgáltatás összegével kevesebb).

Van olyan esetem - mondja Kiss Péter üzletkötő kollégánk -, ahol 17 millió forintot fizettünk ki egy 2 éves kisfiú édesapja után. A kisfiú azóta is ugyanabban a házban él, ugyanazzal az autóval viszik, ugyanazt eszi, ugyanolyan meleg az otthona, biztosított az életkezdésének költsége, és van még pénze anyukájának szakemberre gyászuk feldolgozásához.

 

KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁS KRITIKUS BETEGSÉGEKRE

Három különböző tartalmú csomag közül lehet választani - összesen akár 35-féle betegségre, műtétre, sérülésre is szólhat

 

K1 CSOMAG

Egyetlen betegségcsoportot von kockázatba:

anyagi segítség rosszindulatú, daganatos beteség esetén

Magyarországon évente 94.770 új daganatos megbetegedést diagnosztizálnak, és nálunk a legnagyobb a világon a rákos megbetegedések halálozási aránya (2011).

Gondolta volna, hogy 56-szor annyian halnak meg rákbetegségben, mint ahányan közúton?

 

K2 CSOMAG

8-féle betegség/műtét esetére helyez kilátásba szolgáltatást:

anyagi segítség rosszindulatú, daganatos beteség + agyi érkatasztrófa + 6-féle szívbetegség és műtét* esetére 

*szívizomelhalás (szívinfarktus); aorta műtét; cardiomyopathia; elsődleges kisvérköri hipertónia; koszorúér áthidalási (by-pass) műtét; szívbillentyű műtét; 

Vezető halálokok Magyarországon:

♦ daganatos megbetegedések: 27%

♦ szív- és érrendszeri megbetegedések: 54%

♦ emésztőszervi, légzőszervi, egyéb: 19%.

Az első két betegségcsoport jelenti a legnagyobb problémát ma Magyarországon mind a megbetegedések, mind a halálozás szempontjából.

 

K3 CSOMAG

Ez a csomag már 35-féle betegség/sérülés/műtét esetén nyújt szolgáltatást: 

Anyagi segítség a fenti 8 + 27 betegség, illetve meghatározott műtét esetére*

rosszindulatú daganatos betegség; agyi érkatasztrófa; szívizomelhalás (szívinfarktus); aorta műtét; cardiomyopathia; elsődleges kisvérköri hipertónia; koszorúér áthidalási (by-pass) műtét; szívbillentyű műtét; Alzheimer-kór; Creutzfeldt-Jakob kór; kóma; motoneuron (mozgató idegsejt); krónikus veseelégtelenség; károsodás; paralízis; Parkinson kór; Sclerosis multiplex; szervátültetés (külső donortól származó vese, csontvelő, máj, szív, hasnyálmirigy és tüdő tényleges átültetése a biztosított testébe); szisztémás szklerózis (Scleroderma, PSS); végállapotú  májelégtelenség; a gerincvelő szürkeállományának gyulladása (Poliomyelitis-Gyermekbénulás); agyvelőgyulladás; aplasztikus anaemia; bakteriális agyhártyagyulladás; harmadfokú égés; heveny, súlyos májgyulladás; jóindulatú agydaganat; némaság; siketség; súlyos fejsérülés; súlyos, műtéti beavatkozást igénylő Crohn-betegség; súlyos, vastagbél-eltávolítással kezelt colitis ulcerosa; szisztémás lupus erythematosus (SLE); vakság; végtagelvesztés. 

A legbővebb csomag a magyar biztosítási piacon (2016).

 

Kritikus betegségek kiegészítő biztosítás esetén a választott csomag szerinti betegségcsoportokra definiált feltételek bekövetkezése esetén kifizetésre kerül az érvényes kiegészítő biztosítási összeg.

A kritikus betegségekre köthető kiegészítő biztosítás szabadon választható, s 5 millió forintig köthető meg.

 

A LIFE PROTECT 2.0 KOCKÁZATI ÉLETBIZTOSÍTÁS TOVÁBBI ELŐNYEI

♦ A biztosított halála esetén a család azonnal pénzt kap, ami fedezni tudja az elhunyt kieső jövedelmét, így a családnak nem kell anyagi nehézségekkel szembenéznie.

♦ Egy nem várt tragikus esemény miatt felmerülő kiadások (temetési költségek, örökösödési illeték stb.) nem terhelik a családi kasszát.

♦ Hiteltartozás esetén nem kerül veszélybe a család ingatlana.

♦ A választott - akár több tízmilliós - biztosítási összeget akkor is kifizeti a biztosító, ha annak csak egy töredékét fizették be.

♦ Fiatal korban alacsony díjjal indítható.

♦ Rugalmasan alkalmazkodik a biztosított élethelyzetéhez. Minden biztosítási évforduló előtt ügyfelünk eldöntheti, hogy a biztosítási díj emelését vagy - változatlan díj mellett - a biztosítási összeg csökkentését választja.

♦ A kifizetés gyors, adómentes, nem része a hagyatéki eljárásnak.

 

 

 

 

 

 

A LIFE PROTECT 2.0 KOCKÁZATI ÉLETBIZTOSÍTÁS TECHNIKAI JELLEMZŐI

Belépési kor alapbiztosításra: 18-65, lejárat: max. 70 évesen • kiegészítő biztosításra: 18-60, lejárat max. 65 évesen • Tartam: határozatlan, minimum 1 év, évente újabb 1 évre megújul • Djfizetés: folyamatos • Djfizetési gyakoriság: havi, negyedéves, féléves, éves. Havi díjfizetési gyakoriságnál az első három hónapot előre kell fizetni • Díjfizetés módja: csekk, átutalás, csoportos beszedés • Minimumdíj alapbiztosításra: 8000 Ft/esedékesség, csoportos beszedés esetén 6000 Ft/esedékesség  • Biztosítási összeg: alapbiztosításra minimum 5 millió Ft, kiegészítő biztosításra min. 100 ezer Ft, max. 5 millió Ft  • Várakozási idő: 6 hónap • Kedvezményezett alapbiztosításnál: csak haláleseti kedvezményezett jelölhető; kiegészítő biztosítás és előrehozott szolgáltatás esetében kedvezményezett csak a biztosított lehet • Egyszeri díj szerződéskötéskor: 10.000 Ft.

 

AKCIÓ!

A szerződéskötési díjat 2017. december 31-ig nem kell megfizetni!

 

  DÍJÉRDEKLŐDÉS

 

 

Szívesen kiszámoljuk Önnek vagy családja fenntartójának a Life Protect 2.0 életbiztosítás kezdeti éves díját, ha megadja az alábbiakat:

- családfenntartó születési éve

- gyerekek születési éve

- a család hiteltartozása

- ha szeretne kiegészítő biztosítást is, akkor a csomag megnevezése (K1, K2 vagy K3), biztosítási összeg (max. 5 millió Ft)

- egyéb különleges kívánság.

 

PÉLDA 1.

Tárgy: LP 

Üzenet:

Családfő: 1980, gyerekek: 2001, 2004. Védettség ideje: első diplomáig (vagy például 25 éves korukig). Hitel: 6 millió. K2 csomag 2 és fél millió Ft.

 

PÉLDA 2.

Tárgy: LP 

Üzenet: 

Szül. év: 1983. Saját részre 15 millió életbiztosítási összeg, K3 csomag 3 millió Ft.

A páromnak: Szül. év: 1986. 15 millió életbiztosítási összeg, K3 csomag 3 millió Ft.

 A céljaink lehetnek mások, de egy dologban biztosan megegyeznek: minden nap tennünk kell a megvalósításukért. Ebben támogatjuk Önt Life Planet Bonus életbiztosításunkkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Life Planet Bonus* 

életbiztosítás

Tőkegyűjtésre tervezett, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás változatos befektetési lehetőségekkel és kiegészítő biztosítási védelemmel - határozott tartammal vagy élethosszig

*Egyösszegű változatát ennek ismertetője alatt találja

 

A LIFE PLANET ÉLETBIZTOSÍTÁS JELLEMZŐI

Biztosítási események:

♦ biztosított halála

♦ határozott tartamú szerződés esetén a biztosított életben léte az addig érvényben lévő szerződés lejáratakor

♦ ha a biztosított halálát a kockázatviselés ideje alatt, a halált megelőző egy éven belül bekövetkezett baleset okozta, a haláleseti szolgáltatáson túl 500 000 forint többletszolgáltatás kerül kifizetésre.

 

A LIFE PLANET BONUS ÉLETBIZTOSÍTÁS KONDÍCIÓI

Tartam: élethosszig, vagy határozott tartamra szóló ♦ Alapbiztosítás belépési kora: 18-65 év ♦ Kiegészítő biztosítás belépési kora: 18-60 év ♦ Alapbiztosítás max. lejárata: 85 éves korban, illetve élethoszig ♦ Kiegészítő biztosítás max. lejárata: a biztosított 70. életévét követő biztosítási évfordulót megelőző napon ♦ Alapbiztosítás min. és max. tartama: min. 10 év, max. 35, illetve élethosszig ♦ Kiegészítő biztosítás min. és max. tartama: min. 10 év, max. 35 (folyamatos díjasnál), min.: 10 év, max. 52 év (élethosszig szólónál) ♦ Díjfizetés típusa: folyamatos ♦ Alap- és kiegészítő biztosítás díjának devizaneme: HUF♦ Alapbiztosítás minimális díja: éves 120.000 Ft, féléves 60.000 Ft, negyedéves 30.000 Ft vagy havi 10.000 Ft ♦ Rendkívüli díjfizetés: forintban vagy euróban (min. 20.000 Ft, ill. 100 euró) ♦ Díjfizetési mód: banki díjlehívás, banki utalás, postai csekk ♦ Első díj: díjfizetési ütemnek megfelelő, havi díjfizetés esetén 3 hónapi ♦ Automatikus díjnövelés: a biztosítás díja évente 2,5%-kal nő – a  4. évtől kezdődően a díjnövelés visszautasítható, az évfordulókon csökkenthető is a díj a mindenkori minimáldíjig ♦ Értékkövetés: lehetőség van a díjnövelés mértékét meghaladó díjemelésre ♦ Várakozási idő: az alapbiztosításra nincs ♦  Maradékjogok: a szerződés 1 év után díjmentesíthető, illetve visszavásárolható ♦ A szerződés 3 év után max. 1 évre (legfeljebb kétszer) szüneteltethető Részleges visszavásárlás (min. 50 eFt és maradjon min. ugyanennyi) 3 díjjal fedezett év után lehetséges

Tartamhosszabbítás a határozott idejű szerződésre a biztosított 86 éves koráig:

♦ több alkalommal kérhető, min. 1 évre, díjfizetéssel vagy anélkül

♦ közben rendkívüli díjfizetés lehetséges

♦ meghosszabbított szerződés 100%-on visszavásárolható

 

KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁSOK

♦ halál esetére (500.000 Ft-tól)

♦ baleseti halál esetére (500.000 Ft-tól)

♦ baleseti rokkantságra (500.000 Ft-tól)

 

AZ ÉLETBIZTOSÍTÁS KÖLTSÉGEI

A szerződéssel kapcsolatos ráfordításait a biztosító a biztosítási díjból és a befektetésekből levont költségek formájában fedezi.

A biztosítási díjból: 

♦ a díjarányos kezdeti költség (az első 3 évben) és                              

♦ a díjarányos rendszeres költség (a 4. évtől kezdve),

A befektetésekből:

♦ a befektetés arányos költségek (a 4. évtől kezdve) kerülnek levonásra.

E levont költségek egy jelentős részét a biztosító az első 20 biztosítási év alatt bónuszok formájában visszajuttatja az ügyfélnek.

 

AZ ÉLETBIZTOSÍTÁS BÓNUSZAI

A fenti 3 féle költséget jelentős mértékben ellensúlyozza a hozzájuk kapcsolódó 3-féle bónusz:

♦ a díjarányos kezdeti költséget a kezdeti költség visszatérítési bónusz (az 1-20. években),

♦ a díjarányos rendszeres költséget a rendszeres költség visszatérítési bónusz (a 4-20. években),

♦ míg a befektetés arányos költséget a hozam bónusz (a 4-20. években).

A fenti 3 bónuszon felül további 2 – a befizetett díj százalékában megadott – bónusz is kialakításra került, melyek a teljes tartam során jóváírásra kerülnek:

♦ a díjnagyság bónusz, mely a magasabb díjú szerződéseken kerül jóváírásra

♦és a díjfizetési mód bónusz, mely a banki levonással, illetve átutalással fizető szerződésekre jár.

A szerződéseken tehát összesen 5-féle bónusz kerüljet jóváírásra.

 

A KÖLTSÉGEK ÉS A BÓNUSZOK ÖSSZEFOGLALÁSA

   KÖLTSÉGEK BÓNUSZOK

 Díjarányos kezdeti költség
 Az első 3 biztosítási évben, a befizetett díjakból  kerül  levonásra.
 Mértéke: 

 - az 1. biztosítási évben esedékes díjak 80%-a,    - a 2. biztosítási évben az esedékes díjak 50%-a,  - a 3. biztosítási évben az esedékes díjak 20%-a

 Kezdeti költség visszatérítési bónusz
 A befizetett, de legfeljebb az eredetileg elvárt  rendszeres díjak százalékában kerül jóváírásra.
 Mértéke: Ha a szerződés tartama alatt mindvégig  az  elvárt díj kerül megfizetésre, a 10-20. biztosítás  években a díjarányos kezdeti költség 50-100%-a  kerül  jóváírásra a bónusz számlán.

 Díjarányos rendszeres költség
 A befizetett rendszeres díjakból, azok  százalékában  kerül  levonásra.
 Mértéke:

 - a 4-20. biztosítási évben esedékes díjakra: 15%

 - a 21. biztosítási évtől esedékes díjakra: 6,5%

 Rendszeres költség visszatérítési bónusz
 A befizetett rendszeres díjak százalékában kerül  jóváírásra.
 Mértéke: 7,5%, jóváírására a 4-20. biztosítási  években  kerül sor a bónusz számlán.

 Befektetés arányos költségek
 A befektetési egységek számából, azok  százalékában,  havonta kerül levonásra.
 Mértéke a megtakarítási egységekre:

 - a 4-20. biztosítási évben: 1,95%-2,95%-ig  (eszközalaptól függően)

 - a 21. biztosítási évtől: 1,5% (eszközalaptól  függetlenül), kivéve a díjmentesített  szerződéseket,  ahol a fenti magasabb  költséglevonások kerülnek  alkalmazásra.
 Mértéke a bónusz egységekre:

 - a 4-20. biztosítási évben: 1,45%-2,45%-ig  (eszközalaptól függően) (a 20. biztosítási évet  követően a bónusz számla megszűnik, így  költség sem kerülhet levonásra)

 Hozam bónusz
 A megtakarítási befektetési egységek százalékában  kerül jóváírásra.

 Mértéke: 0,5%, jóváírására a 4-20. biztosítási években  kerül sor a bónusz számlán.

 

 

 

 

 
 

 

 

 

  + 2 BÓNUSZ
  Díjfizetési mód bónusz
   A befizetett rendszeres díjak százalékában    kerül  jóváírásra.
  Mértéke:
  - banki átutalás és banki díjlevonás esetén:   1,00%,
  - csekkes díjfizetés és egyéb: 0,00%.
  Jóváírására az első 20 biztosítási évben  bónusz  egységek formájában a bónusz  számlán, ezt  követően közvetlenül  megtakarítási befektetési  egységek  formájában kerül sor.
 Díjnagyság bónusz
 A befizetett rendszeres díjak százalékában  kerül  jóváírásra.
 Mértéke:
  - 180 000 – 239 999 Ft: 1,00%
  - 240 000 – 269 999 Ft: 1,50%
  - 270 000 – 359 999 Ft: 3,00%
  - 360 000 – 479 999 Ft: 3,50%
  - 480 000 Ft –

 

NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS SZOLGÁLTATÁSAI

Határozott tartam esetén eléréskor kifizetésre kerül:

♦ az alapbiztosításhoz tartozó megtakarítási és bónusz befektetési egységek

♦   extra befektetési egységek

 

Haláleseti szolgáltatásként kifizetésre kerül:

♦ az alapbiztosításhoz tartozó összes befektetési egység (megtakarítási, extra és bónusz) aktuális befektetési értéke

♦ baleseti halál esetén 500.000 Ft többletszolgáltatás az alapbiztosításra

 

AZ ÉLETBIZTOSÍTÁS BEFEKTETÉSIEGYSÉG-TÍPUSAI

(A díjakat és a befizetéseket a biztosító befektetési egységekké alakítja – a cél eszközalapokat, ahová a befektetés történik, a szerződő határozza meg)

Megtakarítási egység: a díjból levont költségek utáni díjrész megtakarítási egységekben kerül befektetésre

Bónusz egység: különféle jogcímeken a biztosító bónusz egységeket ír jóvá a szerződésen, melyeket a szerződés bónusz számláján tart nyilván, és szintén befektetésre kerülnek

Kiegészítő extra egység: A szerződő által teljesített rendkívüli befizetésekből képzett egységek

 

VÁLASZTHATÓ ESZKÖZALAPOK


 

 

A BEFEKTETÉSEK MÓDOSÍTÁSA

Átirányítás: a jövőben esedékes díjak más eszközalapokba való irányítása bármikor lehetséges és költségmentes

Áthelyezés:

♦ meglevő befektetési egységek áthelyezése más, de azonos pénznemben nyilvántartott eszközalapokba

♦ áthelyezés napján érvényes árfolyamon történik

♦ bónusz egységekre nem kérhető (együtt mozognak a megtakarítási egységekkel)

Áthelyezés költsége:

♦ évente az első ingyenes

♦ utána 4,5‰ (min. 300 Ft).

 

AZ ÉLETBIZTOSÍTÁS SZERZŐDÉS ALANYAI

Szerződő

♦  természetes és jogi személy egyaránt lehet

♦  a személye a biztosítás tartama alatt megváltoztatható (a biztosított beleegyezésével)

♦ kedvezményezettet jelöl, módosíthat (a biztosított beleegyezésével)

 

Biztosított:

♦ a szerződővel azonos vagy attól eltérő magánszemély

♦ 18 évnél idősebb, de még nem töltötte be az 65. életévét

♦ külföldi állampolgárnak csak akkor köthető, ha állandó lakhelye van Magyarországon

 

Kedvezményezett:

♦ élethosszig szólónál csak halálesetére

♦  határozott tartamra szólónál elérésre és halál esetére

 

Kössön Ön is Life Planet Bonus befektetési egységekhez kötött életbiztosítást változatos befektetési lehetőségekkel és testre szabott kiegészítő biztosítási védelemmel!

 

Ha kérdései vannak, vagy szerződéskötési szándékát kívánja bejelenteni, használhatja az oldal alján levő üzenetküldési lehetőséget is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Life Planet 1x

Egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás határozott időre (3-35 évre) vagy élethosszig

 

Kiknek, mikor, meddig ajánljuk ezt az életbiztosítást?

Ha Önnek most van erre pénze, ne vesződjön havi díjfizetéssel, hiszen egyösszegű díjelhelyezéssel (min. 300 ezer forint) gondoskodhat megtakarítása gyarapításáról, a hátramaradottakról.

Az életbiztosításában kamatozó tőke további növeléséről rendkívüli befizetésekkel gondoskodhat (min. 100 ezer forint vagy 300 euró)

  

AZ ÉLETBIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉS ALANYAI

Szerződő:

természetes és jogi személy egyaránt lehet

Biztosított:

a szerződővel azonos vagy eltérő magánszemély (személye nem változtatható)

Kedvezményezett:

Halál esetére, határozott tartam esetén pedig elérésre is választható

♦ név szerint megnevezett személyek vagy a biztosított örökösei

♦ a szerződő jelöli a biztosított jóváhagyásával

♦a kedvezményezett megváltoztatása a szerződő kezdeményezésével és a biztosított jóváhagyásával lehetséges

 

AZ ÉLETBIZTOSÍTÁS JELLEMZŐI

Biztosított belépési kora:

♦ 18 - 90 év (élethosszig szóló változatra)

♦ 18 - 72 év (határozott idejű változatra)

 

Lejárati kor (határozott tartam esetén)

♦ 75 év (határozott idejű)

 

Rendkívüli díjfizetés

♦ HUF forint díjbevételi számlára és eszközalapokba (min. 100 ezer forint)

♦ EUR euró díjbevételi számlára és eszközalapokba (min. 300 euró)

♦ kifizetés: a választott eszközalap nyilvántartásának pénznemében

 

A BIZTOSÍTÁS SZOLGÁLTATÁSAI

Élethosszig szóló szerződés esetén:

Halálesetkor:

♦ Kifizetésre kerül a megtakarítási és az extra befektetési egységek aktuális értéke

♦ Ha a biztosított balesetben hal meg: 500.000,- Ft többletszolgáltatással növekszik az aktuális érték

Lejáratkor:

  Kifizetésre kerül a megtakarítási és extra befektetési egységek aktuális értéke

 

MARADÉKJOGOK

A szerződő a biztosítási tartamon belül írásban felmondhatja a szerződést

a visszavásárlási összeg megegyezik a megtakarítási és extra befektetési egységek összesített aktuális befektetési értékével

♦ a szerződés megszűnik, és nem léptethető újból hatályba

 

Részleges visszavásárlás feltételei:

♦ min. 50.000 Ft értékű megtakarítási egység kerüljön részleges visszavásárlásra

♦ min. 250.000 Ft értékű megtakarítási egység maradjon a szerződésen

♦ költsége: kifizetendő összeg 5.5 ‰-e (min. 300 Ft).

 

AZ ÉLETBIZTOSÍTÁS BEFEKTETÉSIEGYSÉG-TÍPUSAI

(A díjakat és a befizetéseket a biztosító befektetési egységekké alakítja – a cél eszközalapokat, ahová a befektetés történik, a szerződő határozza meg)

Megtakarítási egység: a díjból levont költségek utáni díjrész megtakarítási egységekben kerül befektetésre

Kiegészítő extra egység: A szerződő által teljesített rendkívüli befizetésekből képzett egységek

 

VÁLASZTHATÓ ESZKÖZALAPOK

 

       Teljes költségmutató 4.500.000 Ft tőke esetén 

 

KÖSSÖN EGYÖSSZEGŰ LIFE PLANET ÉLETBIZTOSÍTÁST!

Itt lent üzenhet, kérdezhet ez ügyben:

Üzenet (e-mail) küldése
E-mail cím:
Tárgy:
Üzenet:© Minden jog fenntartva.